Turistična domačija Bubec

Na Turistični domačiji Bubec se ukvarjajo z ribogojstvom, rejo divjadi (muflonov in damjakov), pridelavo konzumnih jajc in turizmom. Na kmetiji vas postrežejo s postrvmi na žaru iz lastne ribogojnice, dimljenimi postrvmi ter ostalimi jedmi, ki jih pridelujejo na domačiji.

Goste čakajo lepo urejene turistične sobe, v katerih je na voljo 12 ležišč.

Na domačiji vas bodo postregli s svojimi specialitetami: postrvmi na žaru, domačim kruhom iz kmečke peči in drugimi dobrotami.

Obiskovalci si lahko ogledate doma rejeno divjad - damjake in muflone. Po dogovoru se lahko udeležite športnega lova, v domačem ribniku in dveh sosednjih jezerih pa lahko uživate v športnem ribolovu.

Ob domačiji so urejene gozdne poti za sprehode, tek in kolesarjenje, v njeni neposredni bližini pa so še: otroško igrišče, prostor za piknike, šotorjenje in balinišče.

Na domačiji imajo lastno ribogojnico in se ukvarjajo tudi s proizvodnjo jajc, tako lahko na njej kupite tudi sveže postrvi in jajca.

Če se boste odločili preživeti počitnice na kmetiji Bubec, se lahko odpravite na krajše izlete do morja ali v gore. Le pol ure vožnje vas loči od planinskega središča Sviščaki, od koder se lahko povzpnete na Snežnik (1796 m); v prav tolikem času pa prispete do morja v Kvarnerskem zalivu, kjer se lahko okopate.

Urnik: Odprta je vse vikende od 1. maja do konca oktobra.

Lokacija: Dolina potoka Posrtev leži ob vznožju Brkinov, le 4 km stran od Ilirske Bistrice. Do nje se pripeljete z glavne ceste Ilirska Bistrica - Podgrad, če na mostu čez reko Reko zapeljete skozi vas Zarečje in nato na križišču u dolini Posrtve zavijete na levo. V tem idiličnem okolju sredi neokrnjene narave stoji domačija Bubec, obdana s travniki, pašniki in gozdovi.

Kontaktni podatki:

TURISTIČNA DOMAČIJA BUBEC

Brce 10, 6250 Ilirska Bistrica

Telefon: +386 (0) 5 71 466 17

Mobitel: +386 (0) 41 566 391

E-pošta:

Spletna stran: www.domacija-bubec.si