Kmečki turizem Jenezinovi

Kmetija Jenezinovi se nahaja v vasi Ratečevo Brdo, v občini Ilirska Bistrica, na jugozahodu Slovenije. Domačija leži na nadmorski višini 500 m v prijetnem naravnem okolju, daleč od mestnega vrveža, idealnem za počitek ali razvedrilo. Domačijo Jenezinovi obdajajo travniki, pašniki in gozdovi, ki so odlični za sprostitev in stik z naravo.

Mirna okolica omogoča obiskovalcem obilo možnosti za oddih in uživanje v naravnem okolju. Sodelujete lahko v različnih aktivnostih in se prepustite pustolovskemu raziskovanju. Urejeno imamo tudi balinišče, za najmlajše obiskovalce pa otroško igrišče

V bližnji okolici si naši gostje lahko ogledajo znamenitosti, kot sta grad Prem in rojstna hiša slovenskega pesnika Dragotina Ketteja. Širša okolica je znana po izredno zanimivih naravnih znamenitostih - Postonjska jama, Škocjanske jame, Lipica, Brkini, Snežnik, Mašun, Sviščaki. Na izlet se lahko odpravite tudi v Ljubljano ali na obalo, kjer si lahko ogledate Koper, Izolo, Piran in Portorož ter soline v Sečovljah.

Domači s kmetije Jenezinovi vselej poskrbimo, da se obiskovalci pri nas dobro počutijo in se zato zadovoljni vračajo v našo sredo.

Na naši domačiji vam nudimo izvrstno domačo hrano, pripravljeno na tradicionalni način. Poudarek dajemo različnim domačim jedem in specialitetam, doma pridelani hrani in pijači.

 

Hišne dobrote predstavljajo različne juhe, mesne jedi, jedi na žaru, suhomesnati izdelki, zelenjavne jedi ter različne sladice.

Hišna specialiteta so orehovi in skutni štruklji.

Kontakt:

Naslov:
Česnik Gregor
Ratečevo Brdo 1, 6255 Prem, Slovenija

Telefon: 00386/57147-128, 00386/31-851-399 

E-pošta: 

Spletna stran: http://www.jenezinovi-sp.si

Obratovalni čas:

Vikendi: Ob petkih, sobotah in nedeljah odprto cel dan.

Poletni čas: Junij, julij, avgust in septemebr – vsak dan v tednu, od 12 ure naprej.