Ekološko turistična kmetija Peternelj

 

nosilna_slika_objekta.JPG

Za vse, ki radi uživajo ob dobri hrani in pijači v čudovitem ambientu.

Nedaleč stran od ilirske Bistrice, ob vznožju Brkinov in v objemu neokrnjene narave leži Izletniška kmetija Peternelj. Neposreden stik z naravo in bližina potoka Posrtev dajeta prav posebno identiteto, ki očara v vseh letnih časih.

Celotna kmetija obsega 114ha zemlje namenjene v kmetijske namene; na pašnikih se noč in dan, leto in zimo pase 40 glav goveda in 40 konjev slovenske hladnokrvne pasme.

Gostje se lahko odločijo za dolge sprehode v naravi, kolesarjenje ali pa se prepustijo miru in tišini s posedanjem ob Posrtvici. Otrokom je na voljo tudi urejeno otroško igrišče.

Prijazno osebje vam postreže z raznimi hišnimi specialitetami kot so razne jedi iz telečjega in konjskega mesa, ne manjka pa se niti jedi iz jurčkov, še posebno v jesenskem času.

Pri nas poskrbimo tudi za vse sladkosnede; postrežemo jim z slastnim jabolčnim zavitkom in skutnimi ali orehovimi štruklji.

Na kmetiji se istočasno ukvarjamo tudi z izdelavo suhomesnatih izdelkov, zato v naši ponudbi najdete tudi konjske, divjačinske ali svinjske salame, panceto in pršut.

Na kmetiji imamo travniške sadovnjake, v katerih na ekološki način pridelujemo razne vrste sadja; predvsem jabolk, katera uporabimo za predelavo v jabolčni sok in kis.

V novozgrajeni hiši smo uredili prostor, ki sprejme do 60 ljudi. V poletnih mesecih pa se lahko gostje hladijo na veliki pokriti terasi.

Prostor je primeren za poroke, obletnice, raznorazna srečanja, seminarje in podobno. Po želji se lahko dogovorimo tudi za najem šotora.

 

URNIK:

Petek: 17.00 – 22.00

Sobota, nedelja, prazniki:  11.00 – 22.00

 

LOKACIJA:

KAKO DO NAS?

LJUBLJANA- BRCE (80km): Iz Ljubljane se odpeljemo po avtocesti v smeri Postojne. V Postojni zapustimo avtocesto in nadaljujemo pot v smeri proti Pivki. V Pivki zavijemo desno proti Ilirski Bistrici. Pred Ilirsko Bistrico zavijemo desno, ter na prvem križišču zopet zavijemo desno (smer Podgrad). Ko pridemo čez reko Reko takoj zavijemo desno za vas Zarečje in kmalu prispemo.

KOPER-BRCE (60km): Iz Kopra se peljemo po avtocesti proti kozini, tu avtocesto zapustimo in nadaljujemo pot proti Ilirski Bistrici. V Podgradu zavijemo levo, in nato v vasi Rečica spet levo. Peljemo skozi vas Zarečje in na križišču zavijemo levo. Čez 500 metrov prispemo.o

KONTAKTNI PODATKI:

IZLETNIŠKA KMETIJA PETERNELJ,  Brce 10a, 6250 Ilirska Bistrica

Tel.: +386/5/714-44-29,

Gsm: +38641/584-193, +38641/622-359

e-pošta:

Spletna stran: turisticnakmetijapeternelj.si

Facebook stran: www.facebook.com/turisticna.peternelj

Fotogalerija