Jelenova pot Mašun

 

Mašun.jpg

Srednje dolga mašunska kolesarska krožna pot vodi iz Mašuna v smeri Loške doline, kjer se skozi Vratca dvigne po pobočju Vratenskega hriba in spusti na drugi strani do jase Veksel ali Križišča, od koder se v hladu Mašunskih gozdov vrne na izhodišče pri gozdni pristavi Mašun.

Vrsta poti:                          Turnokolesarska

Dolžina:                               20 km

Višinska razlika:                412 m

Zahtevnost:                       ●●○○○                 Tehnična:            ●○○○○          Kondicijska:               ●●○○○

Panorama:                         ●●○○○

POTEK

Mašun -  Velika Kalvarija – Vratca – Križišče - Mašun.

OPIS

Iz izhodišča pri gostišču Mašun se pot začne v smeri Sviščakov. Po enem kilometru prispemo do vratc, križišča s cesto Kozarje - Sviščaki , kjer se odpravimo proti Kozarju. Pot nadaljujemo po tej cesti 3 km in v križišču zavijemo levo na gozdno pot, v naslednjem križišču se držimo desno. Prispemo do križišča štirih poti, v katerem se odpravimo naravnost po cesti navzgor v hrib. Prispemo do križišča cest v vratcih kjer zavijemo na drugo pot levo in vožnjo nadaljujemo navkreber mimo utrjenega objekta. Za njim pridemo do križišča z opuščenim betonskim koritom, kjer zavijemo desno navkreber. Po dobrem kilometru se cesta prične spuščati skozi gozd do gozdne jase z hišami, imenovane križišče. Tu zavijemo levo in se pričnemo vzpenjati in nato spuščati proti Strgariji kjer po štirih kilometrih prispemo na križišče z Lisjakovo potjo. Pot nadaljujemo levo v rahlem spustu proti Mašunu.

GPX datoteka: Jelenova pot