Razstava Andreje in Rajka Kranjec

 

Ljubitelji likovne umetnosti in kulture so se v petek 23. novembra zbrali na slavnostni otvoritvi galerije v Domu na Vidmu, ki je po dolgih letih ponovno odprla svoja vrata.  

 

  Da postaja Dom na Vidmu vse večje središče kulturnega in družabnega življenja je pokazala tudi petkova slavnostna otvoritev galerije v Domu na Vidmu. Ta je bila za občane Ilirske Bistrice pomemben kulturni dogodek, saj je mesto, po dolgih letih, ponovno pridobilo lepo in funkcionalno prizorišče za likovne razstave. Prva sta razstavljala ljubiteljski slikar Rajko Kranjec in njegova hči Andreja, ki sta predstavila z vrsto slik manjšega formata. Oče Rajko razstavlja krajine, medtem ko je hči Andreja, ki se sicer ukvarja z oblikovanjem tekstilij in oblačil svoje likovno izražanje predstavila skozi portrete in abstraktno sliko. Kot je pojasnila umetnostna zgodovinarka Polona Škodič je Kranjec po 15. letih ljubiteljskega likovnega ustvarjanja dosegel zavidljiv rezultat, hči Andreja pa s svojo prvo samostojno razstavo pridno stopa po očetovih stopinjah.   

 

  Rajko Kranjec je tudi eden izmed idejnih snovalcev tega galerijskega prostora v Domu na Vidmu, kjer je prej vrsto let delovala banka. Njegov predlog je bil, da bi se v galerijo umestilo tudi Turistično informativni center (TIC), kar bo, kot je pojasnil župan Emil Rojc, poskrbelo da bo galerija stalno odprta za obiskovalce, v njej pa bo deloval tudi TIC, ki bo skrbel za informacije o turistični ponudbi naših krajev in obiske muzeja na gradu Prem.  

23.11.2012

ar©tur