Energetska sanacija Doma na Vidmu

Povzetek projekta:

Celostna energetska sanacija objekta Dom na Vidmu zajema sanacijo in toplotno izolacijo ovoja stavbe, vključno z zamenjavo oken in vrat, ter obnovo kotlovnice. 

 

Status projekta: v izvajanju

 

Predviden zaključek: v avgustu 2014

 

Vrednost projekta: 1.041.824,00 €

 

Delež sofinanciranja: 823.007,25 € (78 %)

 

Podrobnejši opis projekta:

V drugi polovici oktobra 2013 smo na občini pričeli s projektom energetske sanacije Doma na Vidmu, s katero bomo zagotovili učinkovitejšo rabo energije in zmanjšali stroške rabe energentov. V okviru projekta bomo prekrili streho stavbe z novimi, ognjevarnimi strešnimi paneli s toplotno izolacijo, sanirali in toplotno izolirali ovoj stavbe, ki zajema tudi zamenjavo vseh oken in vrat. Občini je za obnovo uspelo pridobiti evropska sredstva v višini 823.007,25 evrov, to je 78 % vrednosti celotnega projekta. 

Projekt je sofinanciran iz Kohezijskega sklada v okviru Operativnega programa razvoja okoljske in prometne infrastrukture za obdobje 2007 - 2013, šeste razvojne prioritete »Trajnostna raba energije«; prednostne usmeritve »Energetska sanacija javnih stavb«. Preostala sredstva za izvedbo projekta, v višini 218.816,55 evrov, so zagotovljena v občinskem proračunu. V okviru energetske sanacije Doma na Vidmu bo obnovljena tudi kotlovnica, v kateri bodo kotla na ekstra lahko kurilno olje nadomestili trije kotli na lesno biomaso, s skupno močjo 300 kW. Postavili bodo tudi ognjevarni zalogovnik za pelete.   

Ostala sanacijska dela v kotlovnici bodo zajemala postavitev dveh hranilnikov toplote s skupnim volumnom 4.400 litrov, vzpostavitev sistema za vzdrževanje tlaka in nove cevne razvode z vso potrebno armaturo ter antikorozijsko in toplotno zaščito do obstoječe toplotne postaje. Na cevni razvod se bodo vgradili elementi za hidravlično uravnoteženje ter naprava za sprotno merjenje porabljene toplote z možnostjo prenosa podatkov na daljavo. Energetska sanacija Doma na Vidmu bo predvidoma zaključena avgusta 2014.  


 

ar©tur