VABLJENI NA BREZPLAČNE ON-LINE ODDAJE HITRA ZNANJA

datum: 17.03.2023

kategorija: Novice

Hitra znanja LU vodoraven logo (002)

HitRa znanja« je mesečna videocast oddaja, kjer vam v 45 minutah strokovnjaki iz prakse podajo aktualne informacije o trgu dela in razvoju zaposlenih.  Vsaka naša epizoda je predvajana v živo, kot webinar. Lahko se nam pridružite v živo in sooblikujete oddajo z vašimi vprašanji. Organizirajo jih Zveza ljudskih univerz Slovenije, Cene Štupar in kadrovska družba Trenkwalder.

Informacije in znanja so namenjena kadrovskim službam, vodjem in direktorjem,  vsem, ki se ukvarjajo z razvojem in vodenjem zaposlenih in posameznikom, ki jih tovrstna vprašanja zanimajo.

Do informacij o omenjenih vsebin in samih vsebin lahko brezplačno dostopate na spletni strani Ljudske univerze Ilirska Bistrica www.lu-ilirska-bistrica.si, in sicer  v zavihku HitRa znanja.

V živo se jim lahko priključite preko aplikacije ZOOM.   Vsi  tisti, ki oddaje niste mogli spremljati v živo ali pa si želite oddajo ponovno ogledati ali poslušati, lahko z zamikom prisluhnete podcastu ali pa si ogledate posnetek oddaje. 

V prvi oddaji »Trendi na trgu dela in kako naj se HR pripravi nanje?« boste spoznali, kaj strokovnjaki napovedujejo glede trga dela v Sloveniji in širše. Izvedeli boste, kako se podjetja prilagajajo trenutnim trendom v gospodarstvu in kako rešujejo kadrovsko krizo.  

V drugi oddaji »Nevidni del praznikov« so strokovnjaki spregovorili o stiskah in osamljenosti sodelavcev, ki jih pogosto spregledamo. Prav v času praznikov se stiske in osamljenost še poglobijo, zato je pomembno, da jih znamo prepoznati in skladno z njimi tudi ukrepamo.

Tretja oddaja »Zaposlovanje tujcev« se poleg postopka zaposlovanja tujih sodelavcev dotakne tudi učenja slovenskega jezika v praksi, ter odgovori na vprašanje,  kako dolgoročno zadržati sodelavce v podjetju.

Tema iz prejšnje se nadaljuje tudi v četrto oddajo, ki se posveti  medkulturnosti v organizacijah in integraciji tujcev v delovna okolja.

Informacije o učenju slovenščine za tujce v povezavi z novim zakonom o tujcih, ki stopi v uporabo s 27. aprilom 2023 lahko spremljate na naši spletni strani.

Pridružite se nam!

Hitra_znanja_podcast1 (002)Hitra znanja qr-code črna z logo (002)

ar©tur