Ukrep prekuhavanje pitne vode v prehrambne namene na vodovodnem sistemu Ilirska Bistrica, Knežak in Podstenjšek

datum: 11.12.2017

kategorija: Novice

Javno podjetje Komunala Ilirska Bistrica, d.o.o. obvešča uporabnike pitne vode, da je zaradi obilnih padavin na vodovodnem sistemu Ilirska Bistrica  in Knežak povečana motnost pitne vode, zato je potrebno vodo pred uporabo v prehrambne namene prekuhati.

Pred prekuhavanjem je potrebno odstraniti večino delcev, to dosežemo z usedanjem in filtracijo skozi več plasti, najbolje prelikane tkanine ali skozi papirnat filter (npr. pivnik, filtre za kavo). Ko voda zavre, naj burno vre še 3 minute. Tako pripravljeno vodo hranite v hladilniku, v isti posodi, kot ste jo prekuhali, uporabljate jo lahko 24 ur, izjemoma do 48 ur.

Na vodovodnem sistemu Podstenjšek je zaradi mikribiološke neskladnosti potrebno vodo pred uporabo v prehrambene namene še vedno prekuhati. Voda naj vre 3 minute po predhodnem filtriranju.

Navodilo za prekuhavanje pitne vode je v celoti objavljeno na spletni strani Javnega podjetja Komunala Ilirska Bistrica, d.o.o..

Prosimo, da uporabniki pitne vode upoštevajo tudi Navodila prebivalcem ob težavah z vodooskrbo na vodovodnem sistemu Podstenjšek, ki je objavljeno na spletni strani Javnega podjetja Komunala Ilirska Bistrica, d.o.o.

Ukrep prekuhavanja pitne vode velja do preklica.

Prosimo za razumevanje.

 

Javno podjetje Komunala Ilirska Bistrica, d.o.o.

ar©tur