Ukrep prekuhavanja pitne vode v prehrambne namene na vodovodnih sistemih Ilirska Bistrica in Podstenjšek

datum: 02.02.2017

kategorija: Komunala

Javno podjetje Komunala Ilirska Bistrica, d.o.o. obvešča uporabnike pitne vode, da je zaradi padavin na vodovodnem sistemu Ilirska Bistrica povečana motnost pitne vode, zato je potrebno vodo pred uporabo v prehrambne namene prekuhati.

Na vodovodnem sistemu Podstenjšek je zaradi obilnih padavin povečana motnost pitne vode in tudi mikrobiološka neskladnost pitne vode, zato je potrebno vodo pred uporabo v prehrambne namene prekuhati.

Pred prekuhavanjem je potrebno odstraniti večino delcev, to dosežemo z usedanjem in filtracijo skozi več plasti, najbolje prelikane tkanine ali skozi papirnat filter (npr. pivnik, filtre za kavo). Ko voda zavre, naj burno vre še 3 minute. Tako pripravljeno vodo hranite v hladilniku, v isti posodi, kot ste jo prekuhali, uporabljate jo lahko 24 ur, izjemoma do 48 ur.

Navodilo za prekuhavanje pitne vode je v celoti objavljeno na spletni strani Javnega podjetja Komunala Ilirska Bistrica, d.o.o..

Prosimo, da uporabniki pitne vode na vodovodnem sistemu Podstenjšek upoštevajo tudi Navodila prebivalcem ob težavah z vodooskrbo na vodovodnem sistemu Podstenjšek, ki je objavljeno na spletni strani Javnega podjetja Komunala Ilirska Bistrica, d.o.o.

Ukrep prekuhavanja pitne vode velja do preklica.

Prosimo za razumevanje.

ar©tur