Začasni ukrep prekuhavanja vode na lokalnem vodovodu Jablanica

datum: 18.11.2016

kategorija: Komunala

 

POMEMBNO OBVESTILO

 

Obveščamo uporabnike Lokalnega vodovoda Jablanica, da je v sklopu izvajanja rednega notranjega nadzora ugotovljena neskladnost pitne vode s določbami Pravilnika o pitni vodi (Ur.l. RS 19/04, 35/04, 26/06, 92/06, 25/09).

Zaradi tega vas obveščamo, da začne veljati

 

ZAČASNI UKREP PREKUHAVANJA PITNE VODE

 

Ukrep velja do preklica!

 

 

Navodila za prekuhavanje, varno uporabo in shranjevanje pitne vode:

Zaradi večje varnosti priporočamo naj voda vre tri minute. Tri minute vretja zagotavlja tako široko varnost, da to vodo lahko uživajo tudi osebe z močno oslabljenim imunskim sistemom.

Zaradi možnosti naknadnega onesnaženja prekuhane vode je najbolje, da ostane v isti posodi, v kateri smo jo prekuhali. Hranimo jo v hladilniku v čisti in pokriti posodi. Tako pripravljeno vodo lahko za pitje uporabljamo 24 ur, izjemoma do 48 ur.

Če je voda motna, moramo pred prekuhavanjem vodo zbistriti in filtrirati s čem se odstrani večina delcev. To dosežemo z usedanjem in nato filtracijo skozi več plasti čiste, najbolje prelikane tkanine ali skozi čist papirnati filter (npr. pivnik, filter za kavo).

Ker je prekuhana voda lahko manj prijetnega okusa, za pitje priporočamo pripravo čaja oz. drugih napitkov, lahko pa jo zaužijemo v obliki juhe ali kakšne druge jedi.

Vse informacije dobite na naslednji tel. št.:

Lokalni vodovod Jablanica

IVAN HRAŠAN : 041 / 416 - 096

 

ar©tur