Dijakinja Gimnazije Ilirska Bistrica Špela Pugelj z vsemi točkami na maturi

Objavljeno dne 10. oktober 2016

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor in ministrica za izobraževanje znanost in šport dr. Maja Makovec Brenčič sta v soboto, 8. septembra 2016, na Brdu pri Kranju pripravila sprejem za 81 diamantnih maturantk in maturantov, tj. maturantk in maturantov, ki so na splošni in poklicni maturi 2016 dosegli vse točke. Med njimi je bila tudi dijakinja Gimnazije Ilirska Bistrica Špela Pugelj, ki je zaključila izobraževalni program tehnik računalništva in bila edina diamantna maturantka v primorsko-notranjski regiji.

V imenu letošnje generacije diamantnih maturantov je spregovoril Svit Komel, ki se je profesorjem in staršem zahvalil za podporo in izrazil kritično misel o družbeni neenakosti ter pomenu izobraževalnega sistema za družbo in posameznika.

Ministrica za izobraževanje, znanost in šport dr. Maja Makovec Brenčič je dejala, da je dan sprejema diamantnih maturantk in maturantov poseben dan, saj ta dan zmagujejo znanje, odločnost in pogum.  

Predsednik Republike Slovenije je vsaki maturantki in maturantu čestital za najboljše rezultate ter izročil darilo, sovico modrosti, ki simbolizira modrost. Dejal je, da znanje in talent včasih nista dovolj, da dosežeš tisto, kar si želiš. Kot odgovor na misel maturanta Svita Komela o neenakosti v družbi je povzel, da moderna družba zagotavlja posamezniku priložnosti ne glede na osebne razlike in daje enake možnosti za razvoj posameznikovih talentov in boljše življenje.  Diamantnim maturantkam in maturantom je sporočil, da so sami znali prepoznati svoje talente in jih razviti, naj pridobljeno moč, ki jim daje priložnost, da svet ne le razumejo, temveč ga tudi spreminjajo, izkoristijo za dobre in plemenite cilje ter jih s tem pozval k odgovornemu oblikovanju boljše družbe.

ČESTITAMO DIAMANTNIM MATURANTKAM IN MATURANTOM, POSEBEJ ŠPELI PUGELJ!

Gorazd Brne, vodja Gimnazije Ilirska Bistrica

zlata maturantka

Na prejšnjo stran