Projekt “EAThink2015″ – Delavnice državljanskega novinarstva

Objavljeno dne 07. oktober 2016

Gimnazija Ilirska Bistrica v šolskem letu 2016/17 z Inštitutom za trajnostni razvoj sodeluje v projektu »EAThink2015«, ki je namenjen osnovnim in srednjim šolam evropskih držav projektnih partneric in dveh afriških držav – Burkine Faso in Senegala

 Glavni namen projekta, ki je sofinanciran s strani Evropske Unije, je okrepiti kritično razumevanje in zagotoviti aktivno vključenost mladih in njihovih učiteljev v EU pri razpravi o globalnih razvojnih izzivih, s poudarkom na trajnostnih prehranskih sistemih in kmetovanju malih kmetov v Avstriji, na Hrvaškem, Cipru, v Franciji, na Madžarskem, v Italiji, na Malti, Poljskem, Portugalskem, v Romuniji, Sloveniji in Španiji.

V okviru projekta bodo za dijake 2. letnika gimnazijskega programa na šoli potekale »Delavnice državljanskega novinarstva za dijake in učence«. Namen delavnic je seznaniti tečajnike z metodami pisanja in oblikovanja vsebin, tehnikami spletnega poročanja ter samim pojmom državljanskega novinarstva kot angažiranega državljanstva na primeru tem globalnega učenja. Tečajniki bodo pridobljena znanja praktično uporabili na primeru dejavnosti šole v projektu EAThink oziroma izbrane teme globalnega učenja ali v programu Šolski ekovrtovi.

Gimnazija Ilirska Bistrica

eathink

 

 

 

Na prejšnjo stran