03. april 2019

Ob 1. obletnici otvoritve Partizanske bolnice Zalesje vas vjudno vabimo na Ostrožno Brdo, kjer bo 11. maja 2019 potekala spominska slovesnost. Pričetek prireditve bo ob 11. uri. Slavnostni govornik bo g. Matjaž Nemec, poslanec Državnega zbora RS. Ob 9. uri bo organiziran pohod in kolesarjenje z vodnikom. Start pohoda bo izpred spominske sobe na Ostrožnem Brdu, od koder se bomo podali do Zalesja in nazaj. Približno 8 km dolga pot je nezahtevna in večinoma ravninska. Priporočljiva je lahka pohodna obutev in vremenu primerna športna oblačila. Udeležba na pohodu je na lastno odgovornost.

01. april 2019

Odprto pismo vladni

01. april 2019

Izjava za javnost Civilne iniciative za varovano mejo

01. april 2019

01. april 2019

Izjava župana Občine Ilirska Bistrica Emila Rojca

01. april 2019

Letno poročilo o skladnosti pitne vode predstavlja pregled rezultatov preskušanja parametrov pitne vode za leto 2018 na oskrbovalnih območjih, kjer gospodarsko javno službo oskrbe s pitno vodo izvaja Javno podjetje Komunala Ilirska Bistrica, d. o. o., Prešernova 7, Ilirska Bistrica (v nadaljevanju JPKomunala Ilirska Bistrica).

01. april 2019

Najavnih parkirnih površinah v mestu je parkiranje že mesec dni urejeno z dovolilnico ali parkirno uro Občine Ilirska Bistrica.

01. april 2019

Obveščamo vas, da se je Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje, Območna služba Koper, Urad za delo Ilirska Bistrica preselil s prejšnjega naslova, Bazoviška cesta 25, v nove poslovne prostore na naslov Gregorčičeva cesta 2, 6250 Ilirska Bistrica (Dom na Vidmu) – vhod nasproti avtobusnega postajališča.

01. april 2019

Po dveh sejah občinskega sveta glede postavitve sprejemno-registracijskega centra za migrante v Jelšanah in preverjanju zakonitosti svetovalnega referenduma na to temo, ki naj bi bil po napovedih pravnikov najverjetneje nezakonit, so se prebivalci izpostavljenih krajevnih skupnosti organizirali v civilno iniciativo, ki od države zahteva, da varuje državno mejo, kot ji veleva zakon. Občina Ilirska Bistrica bo uporabila vsa pravna sredstva za preprečitev gradnje omenjenega centra na mejnem prehodu Jelšane

01. april 2019

Že tretji »Festival vin« je v Dom na Vidmu privabil številne ljubitelje dobre kapljice, ki so ob odličnih vinih in dobri hrani razpravljali o svojih vinskih favoritih. Teoretični del dogodka je bil letos v znamenju terana.

01. april 2019

V nedeljo, 10. marca 2019, se je v Domu na Vidmu odvil prvi poročni sejem v Ilirski Bistrici. Ponudniki iz domačega kraja smo se zbrali z namenom, da sokrajanom, pa tudi obiskovalcem sosednjih občin, predstavimo svojo ponudbo in s tem pokažemo, da je s pomočjo naših storitev in izdelkov tudi v domačem kraju mogoče organizirati poroko na visokem nivoju.

01. april 2019

Za vse ljubitelje vrhunske estetike.

01. april 2019

127 darovalcev je na prvi pomladni dan v Domu na Vidmu darovalo kri na prvi terenski krvodajalski akciji letos. Člani Rdečega križa bi k sodelovanju radi pritegnili tudi mlajše darovalce, zato za šolarje organizirajo predstavitev aktivnosti.

01. april 2019

Humanitarna akcija

01. april 2019

Rdeči križ Ilirska Bistrica obvešča, da bomo zbirali oblačila, posodo, posteljnino, zavese, šolske potrebščine in drugo blago.

01. april 2019

Zobne ambulante

01. april 2019

Dejavnosti v mesecu aprilu 2019

01. april 2019

Slovenski program zdravljenja odvisnosti od alkohola predvideva po zaključenem bolnišničnem ali izvenbolnišničnem zdravljenju vključitev zdravljenca in svojca v Društvo zdravljenih alkoholikov, kjer nadaljujeta s terapevtskim procesom. Izkušnje prepričljivo dokazujejo, da je doseganje zastavljenih rehabilitacijskih ciljev bistveno težje in bolj negotovo, če se zdravljenec odreče pomoči sebi enakih.