26. november 2021

V Industrijski coni Ilirska Bistrica so občanke in občani dobili sodobno urejen plato, ki bo služil za varne pristanke in vzete helikopterjev, ki delujejo v službi nujne medicinske pomoči, policije in vojske.

24. november 2021

19. november 2021

12. november 2021

Poživitveni odmerek za podaljšanje zaščite po osnovnem cepljenju je priporočljiv za oskrbovance domov starejših občanov in socialno-varstvenih zavodov ter za osebe, stare 50 let ali več in posebej ranljive kronične bolnike ne glede na starost. Prav tako posvetovalna skupina priporoča cepljenje s tretjim odmerkom družinskim članom imunsko oslabljenih oseb, osebam z večjo poklicno izpostavljenostjo in osebam, ki so bile cepljene z vektorskimi cepivi. S poživitvenim odmerkom je možno cepljenje za vse ostale osebe po dopolnjenem 18. letu starosti.

09. november 2021

VABILO Spoštovani, vljudno vabljeni na slavnostni podpis pogodb za izvedbo operacije »IZGRADNJA POVEZOVALNEGA VODOVODA ILIRSKA BISTRICA–RODIK« za sklope, ki se navezujejo na občino Ilirska Bistrica, ki bo v četrtek, 11. 11. 2021, ob 12. uri na gradu Prem, Prem 39, Prem. Podpisa pogodb se bo udeležil minister za razvoj in evropsko kohezijsko politiko g. Zvonko Černač, ki bo imel krajši nagovor. Vljudno vabljeni! Župan Občine Ilirska Bistrica Emil Rojc

25. oktober 2021

Vaja, ki bo potekala v dnevnem in nočnem času, se bo odvijala v Izobraževalnem centru za zaščito in reševanje RS Ig in na območju občin Postojna, Pivka, Ilirska Bistrica, Koper, Ankaran, Vipava, Bloke, Sodražica, Cerknica in Kranj. Z vajo DRM2 EX 21, ki jo Slovenska vojska organizira v podporo slovenskega predsedovanja Svetu EU, se krepi sodelovanje naše domovine z državami članicami EU in pridruženimi partnericami. Pri vaji sodelujejo tudi civilne agencije in Uprava RS za zaščito in reševanje.

21. oktober 2021

01. oktober 2021

22. september 2021

Z operacijo »Spodbujanje kulturnega utripa 3« se zaključuje tretja skupna operacija vseh treh občin ( Občina Postojna, Občina Pivka in Občina Ilirska Bistrica), ki delujejo pod okriljem LAS med Snežnikom in Nanosom.

22. september 2021

Operacija Sovič: Primestni gozd z zazgledom, katere partner je tudi Občina Ilirska Bistrica, se zaključuje.

22. september 2021

Mnogi se še spomnijo, da so včasih na kmetijah živele skupaj različne generacije in vsaka na svoj način prispevale k dinamiki gospodinjstva. Čeprav starejši niso mogli več kot nekdaj sodelovati pri vsakodnevnih opravilih, so vseeno ostali del družine, preživljali čas z vnuki ali pa poskrbeli za lažja opravila. Sodoben način življenja je to korenito spremenil, se pa zaradi staranja prebivalstva in slabšanja pogojev za življenje starejših, ki se pogosto srečujejo z izoliranostjo in osamljenostjo, ponovno pojavlja težnja, da bi kmetije postale prostor za medgeneracijsko druženje.

16. september 2021

15. september 2021

Vabimo vas, da se udeležite Evropskega tedna mobilnosti v Ilirski Bistrici, ki se bo začel jutri, 16. septembra, in ki se bo končal v sredo, 22. septembra 2021.

06. september 2021

Vabljeni na dan odprtih vrat!

03. september 2021

03. september 2021

Vojaška obramba Republike Slovenije je temeljna naloga Slovenske vojske (SV). Za vzdrževanje pripravljenosti za obrambo domovine v mesecu septembru organizira in izvaja mednarodne vojaške vaje (MVV) na katerih sodelujejo zavezniške in partnerske države.

06. avgust 2021

Kljub temu, da je kolesarjenje vse bolj priljubljeno, še vedno slišimo negativne komentarje o kolesarjih, ki so si zaradi pomanjkanja primerne kolesarske infrastrukture večkrat primorani deliti ceste z motornimi vozili. Tako se nekateri kolesarji raje umaknejo na gozdne in poljske poti, ki pa se mnogokrat izkažejo za neprimerne, tako za njihovo zmogljivost kot tudi za njihov tip kolesa. Velika prometna gneča, nepreglednost, prekinjenost, slaba signalizacija ali pomanjkljivost kolesarske infrastrukture pa vplivajo na zmanjšanje varnosti kolesarjev tudi v urbanih središčih.

05. avgust 2021

Vsak konec tedna v avgustu od petka od 7.00 do ponedeljka do 15.00 bo na omenjenem področju veljal prometni režim, ki bo ves tranzitni promet preusmeril na glavno cesto Ilirska Bistrica – Jelšane. Reditelji bodo na lokacijah zapor opozarjali na spremenjeno signalizacijo