»Čakalnica« v Domu na Vidmu

Objavljeno dne 01. april 2019

Polna Velika dvorana Doma na Vidmu je v dobri uri in pol prisluhnila številnim domislicam Lada Bizovičarja in Janeza Hočevarja -Rifleta, ki so do solz nasmejale prisotne.

Polna Velika dvorana Doma na Vidmu je v dobri uri in pol prisluhnila številnim domislicam Lada Bizovičarja in Janeza Hočevarja -Rifleta, ki so do solz nasmejale prisotne.

 

             obrezana8

 

Smrtno resna komedija o človekovi minljivostije združila dve zvezdniški imeni slovenske igralske scene. Lado Bizovičar in Janez Hočevar-Rifle, ki sta v preteklosti navdušila zmonokomedijama, sta se z izvrstno komično dramo Čakalnicadotaknila smrtno resnih problemov o življenju in smrti. Igralca se znajdeta na koncu tunela, na prehodu iz tostranstva v onostranstvo, kjer čas ni več dimenzija in dolgčas ne obstaja. V čakalnici med »biti in ne biti«ni novinarjev, medijev, socialnih omrežij, telefonov in televizije, zato sta bila junaka v svetu po smrti prisiljena razgaliti svoji komedijantski duši. Občinstvo je bilo priča soočenju dveh generacij, dveh karier in dveh osebnosti, ki sta se pošalila na račun svojih značajskih lastnosti in sta pred zbrano publiko počasi priznala vse svoje smrtne grehe. V zbiro kratiziranem kolesju onostranskega sistema, ki močno spominja na tukaj in zdaj, so ju virtualni uradniki pripravili na »poslednjo sodbo«, medtem pa sta junaka razstrla še zadnjo tančico skrivnosti in spoznala, da nista zgolj prijatelja, ampak ju veže tudi pristna in čvrsta sorodstvena vez.

 

26 Čakalnica4

 

Uveljavljeni televizijski voditelj in vzhajajoča igralska zvezda ter dobitnik treh viktorjev za oddajo As ti tud not padu!? Lado Bizovičar je ob boku s Prešernovim nagrajencem, dobitnikom Borštnikovega prstana in viktorja za življenjsko delo ter profesorjem dramske igre na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo Janezom Hočevarjem - Rifletom uspešno dokazal, zakaj sodi med najbolj priljubljene slovenske humoriste in obetavne odrske ustvarjalce. Hit komedija, ki je nastala pod režisersko taktirko Dejana Batoćanina in Uroša Fürsta ter v produkciji SiTi Teatra BTC in Krekerja, je na odrskih deskah Velike dvorane Doma na Vidmu prvič postregla z virtualnim gostovanjem uveljavljenega igralca ansambla SNG Drama Ljubljana Branka Šturbeja, ki je prepričljivo odigral vlogo birokrata, ki odloča, kdo bo živel in kdo bo umrl,v Čakalnici pa se je v video projekciji pojaviltudi glasbeni velikan slovenske popularne kulture Janez Bončina Benč. Smrtno resni tandem Bizovičar - Hočevar se v Čakalnici odlično dopolnjuje, kar potrjujejo razprodane dvorane po celotni Sloveniji, zato ni presenečenje, da ga je za svojega vzela tudi ilirskobistriška publika in ga nagradila z gromkim aplavzom.

 

26 Čakalnica5

 

26 Čakalnica3.JPG26 Čakalnica2.JPG26 Čakalnica4.JPG26 Čakalnica5.JPG

Na prejšnjo stran