​»Skoraj najboljši cirkus« v veliki dvorani Doma na Vidmu je oživel

Objavljeno dne 01. april 2019

Cirkuško obarvana predstava je popolnoma prevzela male nadobudneže, ki so zavzeto spremljali vragolije glavnih junakov in zvedavo opazovali dogajanje na odru in pod njim.Sidro

Cirkuško obarvana predstava je popolnoma prevzela male nadobudneže, ki so zavzeto spremljali vragolije glavnih junakov in zvedavo opazovali dogajanje na odru in pod njim.

 

                                  obrezana 6

 

Klovna Beni in Zupista pripravila zanimivo predstavo, s katero sta pritegnila mlado občinstvo. S svojimi nespretnostmi in peripetijami, posebnim načinom ploskanja in duhovitimi dialogista zabavala vedoželjne otroke. Mali in veliki klovn sta navihani publiki predstavila umetnost žongliranja z žogicami in jim postavljala vprašanja, ki so vse prisotne nasmejala do solz, razposajeni otroci pa so jima z veseljem pomagali napihniti balone, ki so čudežno odfrčali po celotni dvorani. Kratkohlačniki so uživali v zanimivih ugankah in številnih čarovniških trikih, ki sta jim jih predstavila glavna igralca. Mlado občinstvo sta naučila pravilnega ploskanja, najbolj pogumni otroci pa so se jima pridružili na odru v zadnjem delu programa, ko so z združenimi močmi izvedli prave akrobatske točke, ki so od njih zahtevale določeno mero spretnosti. Pravi kitajski krožniki so se na palicah vrteli kot v veliki cirkuški areni in mladi pomočniki so se za nekaj minut prelevili v prave cirkuške akrobate, ki občinstvu jemljejo dih s svojimi točkami. 

 

                 obrezana 5

 

Gledališka predstava Skoraj najboljši cirkus je nastala v produkcijiTeatra Cizamo,otroškega gledališča s petnajstletno tradicijo, ki se lahko pohvali s številnimi nastopi po Sloveniji in z gostovanjem na mednarodnih festivalih v Belgiji, na Kitajskem inše v enajstih državah sveta. Pred leti je znan režiser dejal, da je gledališče edini prostor, kjer se lahko odrasli brezskrbno igrajo. Ker so predstaveTeatra Cizamovedno komunikativne in začinjene s ščepcem humorja ter uspešno pritegnejo tako starejšo kot mlajšo publiko, ga je Turistično informacijski center Ilirska Bistrica v sodelovanju z Občino Ilirska Bistrica uvrstil v program Meseca kulture 2019 na Bistriškem in sodeč po obiskanosti nedeljske predstave, bodo mali navihanci že kmalu uživali v novih predstavah omenjenega gledališča.

 

obrezana 7

 

Na prejšnjo stran