30. junij 2021

Ponovno bo Ilirsko Bistrico obiskala ANA DESETNICA, ki bo ulico spremenila v gledališki prostor poln vragoli in čarovnije. Atraktivne nastope domačih uličnih ustvarijalcev in vrhunskih umetniških skupin iz tujine si boste lahko ogledali na vrtu Sokolskega doma.

03. junij 2021

03. maj 2021

[NAGRADNA IGRA] Objavili smo posebno nagradno igro, ki poteka na našem IG profilu. Hitro preveri, kaj se tam skriva! ???? Tukaj ti izdamo samo en košček pustolovščine: na idiličnem ???? v bližini Ilirske Bistrice se odpira ogled gradu z doživetjem, ki vključuje grajski pobeg s čisto pravim lovom na čarovnico. Da bi jo uspešno pregnali, je izganjalec duhov Duško, zaprosil za tvojo pomoč. Boš imel dovolj poguma, želje in srečno roko pri izbiri lastne ekipe, ki ti bo pomagala na tej zahtevni nalogi? Obišči IG profil @visitilirskabistrica in sodeluj v nagradni igri ter se kot prva ekipa preizkusi v novi, edinstveni in zabavni igri.

09. april 2021

Sporočamo vam, da so pred nekaj dnevi na portalu Apartmaji Slovenija objavili prispevek o naši destinaciji, saj bi želeli svojim obiskovalcem bolje predstaviti Ilirsko Bistrico in njeno okolico. Apartmaji Slovenija je portal, ki je nastal z namenom informiranja tako domačih, kot tudi tujih turistov o tem, kaj vse si lahko v Sloveniji ogledajo, v zadnjem času pa dajejo poudarek predvsem destinacijam, ki morda ne spadajo na seznam najbolj pogosto omenjenih, kljub temu, da bi si to še kako zaslužile.

09. februar 2021

Da ne bo nezaželjenih mladičkov..

04. februar 2021

V čudovitem ambientu gradu Prem se nam pridružite v nedeljo 14. 2. 2021 ob 18.30, za Valentinovo.???? Na klavirju jih bo spremljala izjemna mlada dirigentka in pianistka Mojca Lavrenčič, mogoče pa se v glasbenem sestavu pridruži še kdo.

01. februar 2021

10. december 2020

31. julij 2020

Uveljavljena slikarka Živa Agrež se na Bistriškem predstavlja z upodobitvami starih istrskih hiš in globoke ter neskončne modrine. Častilci likovne umetnosti bodo lahko v njenih platnih uživali vse do sredine avgusta.

13. marec 2020

SPOŠTOVANI OBISKOVALCI! Obveščamo vas, da bosta v sklopu preventivnih ukrepov za preprečevanje širjenja okužb s koronavirusom TIC in Pavlovčeva galerija z današnjim dnem do preklica začasno zaprta za obiskovalce. Termin ponovnega odprtja TIC-a in Pavlovčeve galerije bo glede na nadaljnji razvoj situacije sporočen naknadno na spletni strani. Hvala za razumevanje.

24. januar 2020

Vabljeni na ogled razstavljenih del Dajane Čok!

13. januar 2020

Drage občanke in občani! Sterilizirajte in kastrirajte vaše hišne ljubljenčke, da bodo še dolgo brezskrbno predli v vašem naročju!

07. januar 2020

Pisalo se je leto 1976, ko je tedanja Občinska kulturna skupnost 22. januarja na svečani seji skupščine, ki je bila posvečena 100-letnici rojstva pesnika Dragotina Ketteja, rojenega 19. januarja 1876 na Premu, sprejela sklep, da se 19. januar, dan pesnikovega rojstva, razglasi za kulturni praznik Občine Ilirska Bistrica.

05. december 2019

29. oktober 2019

10. september 2019

Po poletnem premoru se v Ilirsko Bistrico znova vrača edinstveno kino doživetje! Izbirate lahko med štirimi projekcijami: Angry birds film 2, Levji kralj, Prevarantke na Wall streetu in Tisto:drugo poglavje. Vabljeni v nedeljo, 15. septembra 2019, v Veliko dvorano Doma na Vidmu.

20. junij 2019

Junij-avgust pripravljamo niz dogodkov v sklopu projekta Poletje v Bistrici in na Premu. Dogodki potekajo v času glavne turistične sezone in so namenjeni turistom, ki so v tem času pri nas in pa lokalnemu prebivalstvu z namenom dvigovanja kvalitete življenja v domačem okolju. Namen projekta je povezovanje društev, klubov in posameznikov, ki soustvarjajo kulturno zabavno dogajanje v občini Ilirska Bistrica. Cilj projekta je sestaviti celovit koledar dogodkov, ki so organizirani na področju občine Ilirska Bistrica, ki bo občane obveščal o dogajanju v občini. Napovednik je osnovan tudi kot dodatna turistična ponudba. V okviru tega projekta je tudi TIC Ilirska Bistrica organiziral dogodke, ki so popestrili poletno dogajanje.

07. junij 2019

V soboto, 22. junija od 17. do 19. ure vas vabimo na grad Prem, da skupaj praznujemo poletni sončni obrat.