SPODBUJANJE KULTURNEGA UTRIPA 3

Objavljeno dne 22. september 2021

Z operacijo »Spodbujanje kulturnega utripa 3« se zaključuje tretja skupna operacija vseh treh občin ( Občina Postojna, Občina Pivka in Občina Ilirska Bistrica), ki delujejo pod okriljem LAS med Snežnikom in Nanosom.


Z operacijo se je v dvorano Kulturnega doma Postojna namestilo novo platno, novo lučno tehniko, projektor in video predvajalnik, ki bo omogočal podporo projekcij in predvajanj visoko resolucijskih video in avdijo vsebin. Tehnika, ki je bila nameščena v Kulturni dom Postojna, bo omogočala širši frekvenčni spekter predstav in gostovanje tehnično zahtevnejših prireditev, ki bodo spodbujale trajni razvoj vsebin s področja kulture in izobraževanja ter omogočile dodano vrednost.
Ker operacija zaokrožuje cikel operacij Spodbujanja kulturnega utripa v regiji, se je v ta namen na območju LAS med Snežnikom in Nanosom vpeljal nov vzgojno-izobraževalni program FILMARIJA. V okviru programa se izvedlo: Na območju občine Postojna so se izvedle tri filmske projekcije s predavanji in eno delavnico,  na območju občine Pivka sta potekali dve filmski projekciji s predavanji, na območju občine Ilirska Bistrica pa so si lahko gledalci lahko ogledali dve filmski projekciji s predavanji.
Implementacija inovativnega programa predstavlja pomemben doprinos na področju filmske vzgoje otrok in mladih. Obe aktivnosti zagotavljata dolgoročno spoznavanje, druženje, sodelovanje in povezovanje prebivalstva in ranljivih skupin na območju vseh treh razvojnih partnerjev. Izvedba investicije v infrastrukturo kulturnega doma bo omogočala organizacijo in izvedbo zahtevnejšega kulturnega programa tudi po končani operaciji in razvoj ter nadaljnjo implementacijo inovativnega vzgojno-izobraževalnega programa za mlade in otroke (FILMARIJA) tudi po zaključku operacije.


Nosilec: Občina Postojna
Partnerji: Občina Ilirska Bistrica, Občina Pivka, Zavod Znanje Postojna

Spodbujanje kulturnega utripa1.jpgSpodbujanje kulturnega utripa2.jpgSpodbujanje kulturnega utripa3.jpg

 

Na prejšnjo stran