NOVA PROMETNA UREDITEV V ČASU POVEČANEGA TURISTIČNEGA PROMETA OB KONCU TEDNA MED ILIRSKO BISTRICO IN MP JELŠANE TER MP NOVOKRAČINE

Objavljeno dne 04. avgust 2021

Po obisku državnega sekretarja Franca Kanglerja z Ministrstva za notranje zadeve na Občini Ilirska Bistrica so na Direkciji za infrastrukturo pripravili konstruktivno rešitev prometne situacije, ki bo močno olajšala življenje prebivalcev ob meji vsak konec tedna v avgustu od petka od 7.00 do ponedeljka do 15.00. Nova prometna ureditev prične veljati v petek, 6. avgusta 2021.

Promet do MP Jelšane in MP Novokračine bo potekal po cesti G1-6 Ilirska Bistrica – Jelšane, kjer se nahaja tudi urejeno počivališče s sanitarijami. Na krožišču pri »Spetiču« bo v smeri Zabič postavljen znak dovoljeno za lokalni promet in obvezna smer proti Kosezam – Jelšanam za tranzitni promet. Cesta Ilirska Bistrica – Zabiče bo ob koncu tedna namenjena le lokalnemu prebivalstvu.


Tranzitni promet do MP Jelšane in MP Novokračine po cesti R3-632 v smeri Ilirska Bistrica – Novokračine – Jelšane bo prepovedan.  Lokalni promet bo po omenjeni cesti dovoljen v obe smeri, kar bo označeval tudi nov prometni znak.  


Promet iz MP Jelšane bo voden po cesti G1-6 Jelšane – Ilirska Bistrica.


Promet iz MP Novokračine bo preusmerjen na cesto R3-632 Novokračine – Ilirska Bistrica. Vožnja po cesti R3-632 v smeri Novokračine – Jelšane bo dovoljena zgolj za lokalni promet. Na križišču v Novokračinah bo za tranzitni promet, ki v RS vstopa preko MP Novokračine, postavljen znak obvezna smer v desno proti Zabičam.


Lokalno prebivalstvo, vozila lokalnih gospodarskih družb in intervencijska vozila lahko v primeru zastojev dostopajo do želene lokacije po t.i. krožnem sistemu po cesti R3-632 Ilirska Bistrica – Novokračine – Jelšane ter nato po cesti G1-6 Jelšane – Ilirska Bistrica. Lokalni promet pa bo po cesti R3-632 dovoljen v obe smeri.

Ureditev prometa Novokračine

 

Na prejšnjo stran