Občanke in občani se bodo lahko cepili v domačih vaseh

Objavljeno dne 27. julij 2021

Vsak zdrav občan, ki ima s seboj veljavno kartico ZZZS, se lahko cepi na katerikoli od navedenih lokacij. Za cepljenje naročanje ni potrebno!

Občina Ilirska Bistrica bo v sodelovanju z Zdravstvenim domom Ilirska Bistrica občankam in občanom bistriške občine olajšala dostop do cepljenja, saj bo mobilna cepilna enota vsak torek od 3. avgusta do 7. septembra 2021 obiskala enega od predelov bistriške občine.

Občanke in občani, ki se do sedaj niso uspeli cepiti v Cepilni ambulanti Zdravstvenega doma Ilirska Bistrica bodo lahko cepljenje opravili skoraj pred hišnim pragom. V bistriški občini bo namreč gostovala Mobilna cepilna enota Zdravstvenega doma Kočevje, ki bo vsak torek od 3. avgusta pa do vključno 7. septembra 2021 obiskala vasi v različnih koncih naše občine.

Prvi torek v avgustu bo cepljenje na voljo v Jasenu, Vrbovem, Vrbici, Kuteževem in Podgrajah.  Naslednji torek bo mobilna cepilna enota prisotna v Kosezah, na Dolnjem Zemonu in Veliki Bukovici ter v Jelšanah in Novokračinah. 17. avgusta bodo na vrsti naslednje vasi: Dobropolje, Harije, Tominje, Pregarje in Gabrk; predzadnji torek v avgustu pa se bodo ljudje lahko cepili na Topolcu, v Podstenjah, na Premu in v Čeljah. Zadnji avgustovski dan bo rezerviran za Knežak, Bač in Koritnice, 7. septembra pa bo cepljenje mogoče v Hrušici, Podgradu, Sabonjah in na Velikem Brdu.

Vsak zdrav občan, ki ima s seboj veljavno kartico ZZZS, se lahko cepi na katerikoli od navedenih lokacij. Za cepljenje naročanje ni potrebno!

Zakaj se priporoča cepljenje?

Cepljenje je najučinkovitejši ukrep za zaščito pred covid-19, saj s cepljenjem ne zaščitimo le sebe, temveč zaščitimo tudi zdravje naših družinskih članov, prijateljev, sosedov, znancev, sodelavcev in drugih prebivalcev.

Cepljenje proti covid-19 bo pripomoglo, da bomo spet v polni meri zagnali vsa področja življenja.  Ključno je, da zaščitimo svoje zdravje ter tudi zdravje svoje družine, prijateljev, sosedov, znancev in sodelavcev. S cepljenjem bomo zaščitili občanke in občane, ki so najbolj izpostavljeni okužbam, razbremenili pa bomo tudi zdravstveni sistem in zmanjšali umrljivost zaradi covid-19.

MOBILNO CEPLJENJE PROTI COVIDU-19 PLAKAT.pdf

mobilno cepljenje zemljevid

Na prejšnjo stran