Obvestilo Doma starejših občanov Ilirska Bistrica

Objavljeno dne 02. november 2020

Spoštovani svojci, prijatelji in ostali obiskovalci.
Že od proglašene prve epidemije COVID-19 v mesecu marcu smo se skupaj z zaposlenimi uspešno trudili za preprečitev virusne okužbe COVID-19 v naše domovanje.

V četrtek smo pri eni izmed stanovalk zaznali simptome, ki so nakazovali na virusno okužbo. Žal, je bila v petek potrjena prva okužba s COVID-19 pri stanovalki. V skladu z mnenjem epidemiološke službe ter ostalimi strokovnimi smernicami smo takoj vzpostavili tako rdečo kot sivo cono za celotno naše domovanje. Da bi preprečili nadaljnje morebitno širjenje okužbe s COVID-19 med naše stanovalce in zaposlene, smo v petek  izvedli obsežno testiranje obojih.

Danes v dopoldanskem času pa smo prejeli rezultate, ki so potrdili nadaljnjih 15 okužb pri sicer povsem brez simptomatskih stanovalcih. Pri zaposlenih ni bilo potrjenih okužb. Danes smo nadaljevali s testiranjem pri vseh potencialno okuženih stanovalcih in zaposlenih. Na izvide brisov še čakamo.


Spoštovani svojci, obveščamo vas, da se vsi stanovalci okuženi z virusno okužbo COVID-19 počutijo dobro in še nadalje ne beležimo večjih odstopanj. V skladu z pripravljenim kriznim načrtom ob zaznanem večjem številu okuženih stanovalcev smo v sodelovanju z županom Občine Ilirska Bistrica pripravili ustrezne prostore za selitev okuženih stanovalcev v Dom na Vidmu. Tako bomo jutri v dopoldanskem času selili stanovalce v ta prostor. Zagotovljeno jim bo vse, kar je potrebno za dostojanstvo posameznika, zanje pa bo skrbelo naše strokovno osebje.


Skupno si želimo čimprejšnje zajezitve prenosa okužbe tako na stanovalce kot zaposlene, zato dosledno izvajamo vse uvedene ukrepe. Hvala za vaše zaupanje v naše strokovno in kakovostno delo. Skupaj nam bo zagotovo uspelo.

DIREKTORICA
JASMINA TOMAŽIČ
Ilirska Bistrica, 1.11.2020

Na prejšnjo stran