Kuharji in kuharice

Objavljeno dne 01. april 2019

Premierno so se bistriškega karnevala udeležile »Jelšanske šjme« s kuharji in kuharicami, ki kuhajo noč in dan.

Premierno so se bistriškega karnevala udeležile »Jelšanske šjme« s kuharji in kuharicami, ki kuhajo noč in dan.

Kuhanje jim je profesija, saj se s kuharskimi veščinami ukvarjajo že od malih nog. Njihovi otroci so pravi mojstri kuhanja, saj jo skuhajo v momentu. Še se dobro ne zaveš in že jo zakuha. Zdravstvenih težav sploh nimajo, saj se jim po žilah pretakata kuhano črno vino in pristna domača češpova rakija, tako da za holesterol niti ne vedo, da obstaja. S pridelavo naravnih pridelkov nimajo problema, saj na neobdelanih jelšanskih poljih zraste toliko pridelkov, da lahko celo leto prehranjujejo celo bistriško občino. Jelšanska neobdelana zaraščena zemlja daje toliko pridelka, da ga sami ne morejo porabiti, saj na eni neobdelani njivi, ki meri le 0,1 hektara,zrastejo tudi do trije vagoni krompirja. Na eni majhni neobdelani njivi zraste toliko pšenice, da je zaradi obilne količine niti ne žanjejo. To pa je že stara pravljica, da jelšanske ženske zavijejo motiko v časopisni papir, ko gredo na polje. Ampak to je sedaj živa resnica, saj jim neobdelanih polj ni potrebno obdelovati. Neobdelanih njiv, ki obilno rodijo, jim sploh ni potrebno orati, saj to delo odlično opravijo divje svinje in prašiči. Na zapuščene njive, polne kamenja, v ravni vrsti posujejo koruzo in divji prasci rijejo kot dvobrazdni plug.

 

36 kuharji1

 

Jelšanske šjme vas vabijo, da poskusite dobrote iz njihove kuhinje, kjer vam bodo postregli s specialitetama, kot sta skuhan fižol in pečen prasec. Kakor vidite, so poskrbeli za vse, še dostavo na dom imajo. Pokličite brezplačno telefonsko številko 090 888 888 999 in kuhane specialitete vam bodo z veseljem dostavili na vaš dom. Dosegljivi so 24ur na dan in vse dni v letu, od pusta do pusta.

 

36 kuharji2

 

Delo kuharjev ni lahko, saj kuhajo v velikih kotlih in v velikih količinah, tako čez dan kakor tudi ponoči. Vsa pripravljena hrana je vedno sveža, rok trajanja pa je neomejen. Če ste bili pozorni in ste spremljali televizijo, ste zagotovo zasledili javni razpis, da za določen čas ‒ do »penzije«, zaposlijo 140 kuharjev in 140 kuharic. Kandidati morajo izpolnjevati naslednje pogoje: kandidat mora imeti izkušnje s področja kuhanja,obvezno mora vedeti, kako se voda segreje in kako se ohladi, do podrobnosti mora obvladati rokovanje s kuhalnicami, vilicami, žlicami in noži, odreči se mora vsakemu plačilu,saj za tako dobre kuharske pogoje ni potrebna plača ali kakršnokoli drugo plačilo,biti mora zadovoljen, da lahko kuha med tako elito. V zahvalo za tako dobre pogoje in neplačilo naj vsak kandidat prinese naročje suhih bukovih drv. Pohitite s prijavami, saj je število mest omejeno!

 

36 kuharji3

 

 

Na prejšnjo stran