Razstava Čurinove v bistriški galeriji

Objavljeno dne 10. april 2017

Pomladna sezona v ilirskobistriški galeriji Doma na Vidmu se je pričela z razstavo slikarke, kiparke in restavratorke Dragane Dade ČURIN iz Kopra, dolgoletne članice KD LIK Izola.

Predstavlja se s svojim opusom slik » Modrost uzrta v globini morja » in z nekaj malimi plastikami. Njena razstava, tako kot vse druge doslej, prikazuje življenjsko zgodbo, iskanje miru, je pa tudi pripoved ali odkritje in izraz sreče.  Slikarka starejše generacije, rojena v Varaždinu, je vse svoje življenje posvetila umetnosti, tako glasbi, kot tudi likovnemu ustvarjanju. Izobraževala se je pod mentorstvom številnih znanih slikarjev in veliko energijo, ki jo še vedno premore, preliva na papir in platna in ustvarja lepe predmete - plastike. 

O njenem odnosu do umetnosti same in o njenem načinu ustvarjanja je na uvodni prireditvi spregovoril predsednik KD LIK Izola Zorko Dežjot. Sam dogodek je bil tudi bogato obarvan z glasbo in recitali. Nastopil je violinist in skladatelj Vladimir Batista in pesnica Mira Puhar. Za presenečenje sta z glasbenim vložkom poskrbela  tudi dva njena ožja člana družine.

Razstava je obiskovalcem na ogled vključno do 3. maja 2017.

Tekst in foto: Petar Nikolić

dada čurin2.JPGdada čurin.JPG

Na prejšnjo stran