Zimske delavnice v DC Sonček

Objavljeno dne 31. marec 2017

Dnevni center Sonček, ki deluje pod okriljem Centra za socialno delo Ilirska Bistrica je tudi letos organiziral zimske ustvarjalne delavnice za otroke od prvega do sedmega razreda osnovne šole.

Delavnice so potekale 27.2. in 28.2.2017 v prostorih DC Sonček od 9.00 do 12.00 ure.

Prvi dan delavnic nas je obiskala gospa Jerica Strle, ki nas je naučila izdelovati rože iz krep papirja. Pod njenim vodstvom smo oblikovali različne vrste cvetja: zvončke, marjetice in žafrane. Med ustvarjanjem smo veselo kramljali in peli pomladne pesmi. Vse to pisano cvetje smo združili v prikupen šopek s katerim so otroci obdarili svoje starše. Nekateri izmed otrok so bili tako navdušeni nad cvetjem, da so izdelali po več različnih šopkov.

Drugi dan delavnic, torek, pa je potekal v pustnem razpoloženju. Skupaj z otroki smo naredili pustno masko, leva, katerega smo okrasili s pisanimi trakovi. Z otroki smo se pogovarjali kako preživijo pustni čas in v katere kostume se našemijo. Po končanem ustvarjanju smo v kuhinji pripravili maso in ocvrli slastne pustne miške, s katerimi so se posladkali. Za konec smo se razvedrili ob družabnih igrah.

DC Sonček

 

Na prejšnjo stran