Mlada Bistričanka v slovenski reprezentanci

Objavljeno dne 06. julij 2016

Mlada atletinja Lara Jagodnik, doma iz okolice Ilirske Bistrice vrsti uspeh za uspehom, navkljub mladosti se lahko pohvali z nizom dobrih rezultatov. Letos ji je uspel tudi preboj v reprezentanco starejših mladincev in mladink in pohvali se lahko z izvrstnim tretjim mestom, ki ga je pritekla na Madžarskem.

Lara je atletinja, ki je svojo športno pot začela proti koncu osnovne šole, v Tekaškem društvu Ilirska Bistrica. Sprva je več kot uspešno nastopala na tekmovanjih notranjsko-kraške lige in na šolskih področnih tekmovanjih v teku na 60 m. Z doseženim rezultatom na področnem tekmovanju v Postojni se je uvrstila na državno tekmovanje osnovnih šol v Kopru, ki vsako leto poteka v okviru festivala Šport mladih. Svojo prvo tekmo na državnem nivoju ima v lepem spominu, saj se je takrat odločila, da bo s treniranjem nadaljevala v Ljubljani, kjer sedaj zastopa Atletsko društvo Kronos. Sprva je tekmovala le v sprintu, zadnji dve leti pa se je resneje posvetila treningu ovir. Osvojila je tretje mesto v teku na 100 m z ovirami v kategoriji mlajših mladink in naslov državne podprvakinje v teku na 60 m z ovirami v kategoriji starejših mladink. Vesela je, da je lahko do osvojenega drugega mesta na državnem prvenstvu pomagala tako šolski štafeti Gimnazije Šentvid kot tudi članski štafeti v svojem klubu.

 

Lara Jagodnik100 m ovire, clansko ekipno, Nova Gorica

         Lara Jagodnik                                                                  100 m ovire, clansko ekipno, Nova Gorica

 

Na članskem državnem prvenstvu je v disciplini 100 m ovire zasedla četrto mesto, z doseženim rezultatom pa se je uvrstila v reprezentanco starejših mladincev in mladink, ki je letos svoje moči merila na četveroboju reprezentanc, v Miškolcu na Madžarskem. Tudi na tej tekmi je bila izbrana v štafeto 4x100 m, ki je za Slovenijo dosegla tretje mesto.

stafeta 4x100 m reprezentanca

Štafeta 4x100 m reprezentanca, od leve proti desni: Lara Jagodnik(AD Kronos), Tea Podbevšek (AD Mass), Nuša Pintar(AD Kladivar Celje), Tinkara Zalokar (AK Krka)

Želi si, da bi na državnem prvenstvu za starejše mladince in mladinke, ki bo letos potekalo v Novi Gorici, dobro nastopila in tako uspešno zaključila letošnjo sezono, v naslednji pa si želi čim manj poškodb, da bo lahko svoje rezultate še nadgradila. UM

 

 

Na prejšnjo stran