Tekaško društvo Bistrc

Tekaško društvo Bistrc

Cankarjeva ulica 18
6250 Ilirska Bistrica

040 520 120

tek.bistrc@gmail.com 

http://tdbistrc.org

https://www.facebook.com/groups/126490214042515  

http://milanjatrail.eu

https://www.facebook.com/milanjatrail/   

TD Bistrc_slika_spletna stran obtčine

Tekaško društvo Bistrc je bilo ustanovljeno 12. oktobra 2007 na pobudo tekačev rekreativcev iz občine Ilirska Bistrica. Člani svoje cilje uresničujejo prek izvajanja organizirane vadbe teka, s prirejanjem tekaških tekmovanj, udeležbo na tekaških prireditvah, organizirano vadbo atletike za šolske otroke, s širjenjem športne kulture in popularizacijo teka, nordijske hoje in drugih sorodnih športov ter z organiziranjem strokovnih izobraževanj in seminarjev za svoje člane in druge zainteresirane.

 

Vadba atletike za osnovnošolsko mladino se izvaja dvakrat tedensko v športni dvorani OŠ Antona Žnideršiča in na zunanjih površinah v dveh starostnih skupinah. Poudarek atletskih treningov je na razvoju gibalnih sposobnosti (moč, hitrost, vzdržljivost, natančnost, ravnotežje, gibljivost in koordinacija) ter spoznavanju osnovnih atletskih disciplin,  ki temeljijo na vsestranski telesni pripravi. Treninge vodijo atletski trenerji, ki poleg programa redne vadbe poskrbijo še za udeležbo na tekmovanjih Notranjsko-kraške atletske lige, atletskih mitingih na državni ravni, tekih Primorskih poklanih tekov in Notranjskega tekaškega pokala, organizirajo spomladi tekaški pripravljalni vikend ter decembra Božičkov tek.

 

Tekaško društvo junija organizira tekaško prireditev Bistriški tek in Milanja trail. Tekmuje se na 10, 17 in 31 km, osnovnošolska mladina pa na razdaljah od 300 do 1000 m. Predšolski otroci se pomerijo v spretnostnem poligonu (Cicitek). Tekma na 10 km šteje za Primorske pokalne teke in ELGONova Notranjski tekaški pokal, mladinski teki pa za ELGONova Notranjski tekaški pokal. Teka se udeležujejo tekači iz vse Slovenije in bližnjih držav. Več o prireditvi, tekmovalnih progah, rekordih in ostalem dogajanju si lahko preberete na spletni strani društva, več podrobnosti o trail teku na 17 in 31 km pa na spletni strani Milanja trail ali pa informacije poiščite na zgoraj navedenih FB portalih.

 

Tekaško društvo je z izhodiščem na Črnih njivah uredilo 6 tekaških poti, ki so označene z barvnimi puščicami, potek in profili poti pa so prikazani tudi v informativni omarici društva na brunarici na Črnih njivah. Društvo je koordinator Primorskih pokalnih tekov, vsako spomlad za osnovnošolske atlete organizira tudi tekmo Notranjsko-kraške atletske lige.

Več o dejavnosti društva lahko izveste na njihovi spletni strani ali FB profilu.

ar©tur