Facebook

KD Tuščak Bač

KD Tuščak Bač
Bač 89
6253 Knežak

Predsednica društva: Tanja Blažek (tel.: 041 567 655)
Podpredsednica društva: Adrijana Širca (tel.: 040 492 618)
 

Kulturno društvo Tuščak Bač je samostojno prostovoljno in nepridobitno združenje, ki z ljubiteljskim delovanjem uresničujejo svoje interese na področju kulture, skrbi za okolje, posebno pa kulturno zgodovinsko izročilo v svojem ožjem in širšem okolju in interese na področju turizma, s tem da prispevajo k bogatenju kulturnega življenja v krajih svojega bivanja. Dejavnosti znotraj društva:

Otroška folklorna skupina Tuščak – sestavljajo jo otroci, od vrtca do 5. razreda OŠ Toneta Tomšiča Knežak pod vodstvom Tanje Blažek, Vanje Delost (porodniška), Adrijane Širca (porodniška) in Anice Prosen. Vključujejo se v vse projekte in prireditve v organizaciji društva, Občine Ilirska Bistrica in OŠ Toneta Tomšiča Knežak. Kontaktna oseba je Tanja Blažek, tel št. 041-567-655.

Amaterska gledališka skupina Tuščak – sestavljajo jo 5 oziroma 6 deklet in žena iz Bača in Knežaka. Besedila za igre piše Tončka Porta, ki je tudi idejni vodja skupine. Predstavljajo se na različnih prireditvah v krajevni skupnosti, občini, udeležijo pa se tudi povabil ob porokah, okroglih jubilejih in drugih zaključenih družbah. Kontaktna oseba je Tončka Porta, tel.št. 031-705-444.

Ženski pevski zbor Tuščak – sestavljajo ga dekleta in žene iz KS Knežak in Šembije. Vodi jih zborovodkinja Morena Hostinger. Predsednica ŽPZ je Tončka Porta. Pevke se udeležujejo prireditev v naši krajevni skupnosti in občini. V letošnji jeseni bodo praznovale svoj prvi jubilej. Kontaktna oseba je Tončka Porta, tel.št. 031-705-444.

Kulinarični kotiček – za propagando kulinaričnih dobrot, skrbi nekaj Bečank, ki z dobro, pristno domačo hrano, značilno za kraje na beumu kamnu, skrbijo, da se vas Bač predstavi tudi v krajih izven naše občine. Kontaktna oseba je Dora Žele, tel.št. 041-221-327.

ar©tur