Sporočilo za javnost ob žledu in poplavah - 5.2.2014

datum: 05.02.2014

kategorija: Civilna zaščita

Poveljnik CZ Občine Ilirska Bistrica

Bazoviška 14

Ilirska Bistrica

 

Datum: 5.2.2014

 

Zadeva: Sporočilo za javnost

 

Poveljnik CZ Občine Ilirske Bistrice se je v zgodnjih jutranjih urah seznanil s trenutnim stanjem na terenu in podal sledeče ugotovitve. Poplavljanje v vasi Bač se je preko noči dodatno zmanjšalo in trenutno predstavlja nevarnost za manjše število objektov. Preko noči je začelo tudi deževati in na izpostavljenih mestih tudi žlediti, sam žled pa za enkrat ne predstavlja večje grožnje, ker nov sloj ledu ni velik, padavine pa tudi niso intenzivne.  

 

Z današnjim dnem sta začela obratovati tudi Osnovna šola in vrtec v Knežaku. Po odpravi ogrožanj v okolici šole (viseči kabli, ledene sveče, polomljena drevesa, poledenelo parkirišče) in vzpostavitvi ogrevanja lahko šola in vrtec sedaj sprejemata otroke.

 

V okviru štaba za vodenje intervencije in poveljnika CZ Občine Ilirska Bistrica bo danes opravljen ogled postavljenih nasipov s katerimi se preusmerja del vode, ki ogroža vas Bač. Pregledalo se bo učinkovitost nasipov in njihovo stanje, ter preučilo možnost glede postavitve dodatnih preusmeritev vode. Za naslednje dni je namreč predvidena odjuga in večje količine padavin, ki bi lahko na tem območju povzročile dodatne težave in poplavljanje objektov v vaseh Bač, Koritnice in Knežak.

 

Kot poveljnik CZ Občine Ilirska Bistrica se vsem medijem zahvaljujem za korektno in objektivno poročanje o nesreči, ki nas je doletela.

 

 

                                                                                             Poveljnik CZ Občine Ilirska Bistrica

                                                                                                                Janko Slavec

ar©tur