Sporočilo za javnost ob žledu in poplavah - 4.2.2014

datum: 04.02.2014

kategorija: Civilna zaščita

Poveljnik CZ Občine Ilirska Bistrica

Bazoviška 14

Ilirska Bistrica

 

Datum: 4.2.2014

 

Zadeva: Sporočilo za javnost

 

Poveljnik CZ Občine Ilirske Bistrice se je v zgodnjih jutranjih urah seznanil s trenutnim stanjem na terenu in podal sledeče ugotovitve. Najbolj ogrožena še naprej ostaja vas Bač, katero ogroža voda, ki teče skozi vas in predvsem v sredini vasi ogroža več objektov. Vzpodbudno je to, da je dotok vode preko noči malce upadel in s tem posledično tudi pritisk vode na objekte, ki se jih brani od poplav.

 

Bolj problematična in vredna pozornosti pa je vremenska napoved, ki za današnji in naslednje dni predvideva odjugo in tudi padavine. Večje količine vode bi po predvidevanjih hidrologov lahko zadevo okrog poplavljanja vasi Bač poslabšale oziroma bolj zaostrile.

 

Izhajajoč in navedenega bodo danes preko dneva enote gasilcev in pogodbenikov CZ poskušale preusmeriti del vode, ki teče proti vasi Bač in s tem zmanjšati poplavljanje v sami vasi. 

 

Na občane vasi Knežak, Bač in Koritnice še vedno apeliramo, da z elektro napravami ravnajo kot bi bile pod napetostjo ter, da varčujejo s porabo električne energije. 

 

 

                                                                                             Poveljnik CZ Občine Ilirska Bistrica

                                                                                                                Janko Slavec

ar©tur