Sporočilo za javnost ob žledu in poplavah - 3.2.2014

datum: 03.02.2014

kategorija: Civilna zaščita

Poveljnik CZ Občine Ilirska Bistrica

Bazoviška 14

Ilirska Bistrica

 

Datum: 3.2.2014

 

Zadeva: Sporočilo za javnost

 

Poveljnik CZ Občine Ilirske Bistrice se je v zgodnjih jutranjih urah seznanil s trenutnim stanjem na terenu in podal sledeče ugotovitve. Najbolj kritične razmere so trenutno na območju vasi Bač, kjer voda še vedno narašča in je že poplavila več objektov. Pričakovati je da bo voda še naraščala in posledično povzročala dodatne težave in škodo.

 

Dobava električne energije, ki je bila v vaseh Knežak, Bač in Koritnice, zaradi žledenja prekinjena že od četrtka je zasilno rešena z agregati Elektra primorska in agregati CZ Republike Slovenije. Glede na poškodovanost vodnikov so določeni deli prej omenjenih vasi še vedno brez elektrike. Osnovna šola v Knežaku ostaja zaradi varnosti za otroke in njihove starše zaprta danes in jutri. Za varstvo predšolskih otrok, za katere starši ne morejo zagotoviti lastnega varstva bo poskrbljeno.

 

Tokom današnjega dne bo glede na dane možnosti sledilo odstranjevanje posledic žledu na javni infrastrukturi in s tem omogočanje vzpostavitve prehodnosti cest, dobavo električne energije ter vzpostavitev telekomunikacij.

 

Na občane prej navedenih vasi apeliramo, da z elektro napravami ravnajo kot bi bile pod napetostjo ter, da varčujejo s porabo električne energije. 

 

 

                                                                                             Poveljnik CZ Občine Ilirska Bistrica

                                                                                                                Janko Slavec

ar©tur