Sklep o odpovedi pouka dne 7.2.2012 v občini Ilirska Bistrica

datum: 06.02.2012

kategorija: Civilna zaščita

 

 

Štab Civilne zaščite Občine Ilirska Bistrica je na svoji seji dne 6.2.2012 ob 13.00 uri obravnaval problematiko sobotnega neurja. Seznanil se je s stanjem na terenu kjer je bilo ugotovljeno, da je poškodovanih veliko objektov v mestu Ilirska Bistrica, kakor tudi v naseljih izven mesta. Gre za poškodbe predvsem ostrešij, strešnih kritin in pločevinastih obrob. Ob divjanju neurja je bila poškodovana tudi ena oseba, ki je bila odpeljana na zdravljenje. Nevarne predmete, ki so bili posledica neurja so sproti odstranjevali gasilci in delavci Komunalnega podjetja Ilirska Bistrica.

Glede na vremensko napoved oziroma izdani rdeči alarm za območje občine Ilirska Bistrica je občinski štab CZ Občine Ilirska Bistrica sprejel naslednji sklep:

Zaradi napovedi orkanske burje in hudega mraza ter veliko poškodovanih ostrešij z dne 04. februarja 2012 v mestu Ilirska Bistrica in okoliških vaseh se zaradi varnosti ljudi jutri, dne 07. februarja 2012 odpove pouk v vseh osnovnih šolah in gimnaziji v Občini Ilirska Bistrica . V vrtcih in osnovnih šolah bodo za nujne primere organizirane dežurne službe.

O izrednih dogodkih bomo javnost obveščali sproti s pomočjo pisnih sporočil za javnost.

 

                                                                                             Poveljnik CZ Občine Ilirska Bistrica

                                                                                                               Anton Delost

Sklep

ar©tur