Prvo usposabljanje članov občinskega štaba civilne zaščite

datum: 22.01.2010

kategorija: Civilna zaščita

 

Člani bistriškega občinskega štaba civilne zaščite so se med 19. in 21. januarjem udeležili tridnevnega tečaja temeljnega usposabljanja za poveljnike in člane civilne zaščite, ki je potekalo v izobraževalnem centru na Igu.

Usposabljanje CZUsposabljanja so se udeležili poveljnik občinskega štaba CZ Anton Delost, namestnik poveljnika Luka Špilar ter člani Robert Tomšič, Robert Toman, Pavel Maurič, Iztok Ljubič in nova članica, ki je nadomestila pokojno Nado Čeligoj, Božidara Česnik.

V prvem delu usposabljanja so se seznanili z osnovami zaščite in reševanja, zakonskimi akti s tega področja in delovanjem sistema civilne zaščite na lokalni in državni ravni. V drugem delu pa so se člani morali preizkusiti tudi v praktičnem znanju. Skozi vajo, ki je bila simulacija dejanskega delovanja štaba CZ v primeru porušitve dela šole v Knežaku, so morali voditi intervencije na terenu, komunicirati s centrom za obveščanje in novinarji ter se odzivati na nepredvidene dogodke.

»Inštruktorji so našo vajo ocenili kot zelo uspešno. Glede na to, da smo nova ekipa, so pohvalili našo homogenost in prilagodljivost v različnih situacijah,« je povedal Luka Špilar in dodal, da se bodo v bodoče gotovo udeležili še kakšnega dodatnega izobraževanja.

ar©tur